In-Between: Art, Education and Politics in the Post-Welfare State
Neljä päivää tutkimuksellisia ja taiteellisia puheenvuoroja taiteen ja kasvatuksen yhteiskunnallisuudesta nykypäivän Pohjoismaissa
Tapahtuman tavoitteena on kartoittaa ja tutkia taiteen ja kasvatuksen yhteiskunnallisuutta nykypäivän Pohjoismaissa. Vaikka Pohjoismaat vielä osittain tukeutuvat hyvinvointivaltion ideaaleihin kulttuuri- ja kasvatuspolitiikassaan, paineet uudistamiselle ovat kovat poliittisen spektrin kaikilta laidoilta.
Konferenssin keskeisenä kysymyksenä on, mitä taiteen ja kasvatuksen politisoituminen jälki-hyvinvointiyhteiskunnassa tarkoittaa ja mitä pohjoismainen konteksti vaikuttaa tähän keskusteluun. Tätä kysymystä lähestystään kolmen yhteennivoutuvan teeman kautta:
1) Taide ja kasvatus: Mikä on taidekasvatuksen rooli hyvinvointiyhteiskunnan uudelleenmäärittelyssä?
2) Taide ja instituutiot: Minkälaisiin haasteisiin yhteiskunnallinen taide törmää jälkihyvinvointiyhteiskunnassa? Minkälaisia vaihtoehtoja voimme esittää perinteisille taide- ja kasvatusinstituutioille?
3) Taide ja yhteiskunta: Miten taiteen ja kasvatuksen yhteiskunnallisuus muotoutuu nyky-Pohjoismaissa?
In-Between on suunnattu taitelijoille, taidekasvattajille, tutkijoille, kuraattoreille, aktivisteille ja kaikille taiteesta, kasvatuksesta ja politiikasta kiinnostuneille. Tapahtuma kestää neljä päivää ja levittäytyy kahteen kaupunkiin: 1,5 päivää Helsingissä ja 1,5 päivää Tukholmassa. Osallistuminen on maksutonta. Ohjelma koostuu kutsutuista puheenvuoroista, paneeleista, työpajoista sekä Checkpoint Helsingin ja Tensta Konsthallin kuratoimista taidetapahtumista.
In-Between järjestetään Aalto-yliopiston, Konstfackin, Islannin taideakatemian, Checkpoint Helsingin ja Tensta Konsthallin yhteistyönä. Projekti on saanut tukea Pohjoismaiden ministerineuvoston Nordplus Horizontal -ohjelmalta.
Rekisteröidy vieraaksi osoitteessa http://www.inbetween2016.org/