Opiskelijoiden Nirvana-näyttely Tukholmassa

30.01.2018

Sisustusarkkitehtuurin opiskelijoiden näyttelyssä nähdään värikkäitä tuoleja.

Nirvana-näyttely: tuoli Sara Urbanski, kuva Chikako Harada.

Aalto yliopiston kolmannen vuoden sisustusarkkitehtuurin opiskelijat osallistuvat Tukholmassa pidettäville Stockholm Furniture & Light -messuille 6.–10. helmikuuta. Opiskelijatöiden näyttely esittelee kaksitoista värikästä tuolia, jotka ovat saaneet ylleen näyttävän, kirkkaan väriloiston. 

“Lähdimme suunnittelemaan tuoleja rentoutumisen ja joutilaisuuden näkökulmasta ja ennen kaikkea mitä se tarkoittaa mielentilana. Leikittelemme ajatuksella voisiko juotilaisuudelle antautuessaan tyhjentää mielensä niin, että saavuttaisi nirvanan. Tästä lopulta syntyi näyttelyn nimikin”, kertoo opiskelija Mindele Grant.

Eniten haasteita tuolien suunnittelussa tuottivat alumiinipellin ja polykarbonaattilevyn kaarrokset ja taitokset. Erityisesti suuria pyöreitä ja kuppimaisia muotoja tehdessään opiskelijat ja pajahenkilökunta ovat yhdessä pohtineet, miten muodot saadaan onnistumaan.

“Uskon, että voin puhua koko ryhmämme puolesta, kun sanon, että tämä on ollut yksi haastavimmista mutta samalla antoisimmista kalusteprojekteista. Näyttely on myös monelle meistä ensimmäinen tämän mittakaavan suunnitteluprojekti, josta olemme oppineet paljon”, Grant toteaa.

Pohjoismaiden suurimmat huonekalumessut kokoavat alan huiput Tukholmaan helmikuussa. Nirvana-näyttely nähdään Greenhouse-osastolla, joka on suuren suosion myötä tänä vuonna aiempaa laajempi. Aalto-yliopisto on osallistunut messuille jo useampana vuonna ja saanut osastoillaan ansaittua huomiota.

Aika: 6.–10.2.2018
Paikka: Furniture & Light -messut, Greenhouse-osasto, C17:35, Tukholma  

Lisätietoa: 

Sisustusarkkitehtuurin opiskelija Mindele Grant, Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, p. 050 5746 266, mindele.grant@aalto.fi

Sisustusarkkitehtuurin opiskelija Johanna Ekman, Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, p. 050 5601 230, johanna.ekman@aalto.fi
 
Kalustesuunnittelun lehtori Martin Relander, Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, martin.relander@aalto.fi 

Instagram: https://www.instagram.com/nirvanaexhibition/
Verkkosivut: www.nirvana2018.com
Materiaalipankki: https://tiny.cc./0fsaqy
Messut: http://www.stockholmfurniturelightfair.se/