Näyttely: “Ceramics and its Dimensions: Shaping the Future” esillä Berliinissä

23.01.2018

Aalto-yliopiston muotoilun laitoksen kuratoima keramiikkanäyttely kiertää Eurooppaa.

Työpajan mallikokoelma

“Ceramics and its Dimensions: Shaping the Future” -näyttely tarkastelee keramiikan tulevaisuutta uusien tekniikoiden sekä materiaalin uudelleenajattelun kautta. Näyttelyssä on töitä Aallon opiskelijoilta sekä tutkimus- ja opetushenkilökunnalta. Aalto-yliopiston muotoilun laitoksen kuratoima ja tuottama näyttely avautuu tammikuun lopussa jo viidettä kertaa, tällä kertaa Berliinin Bröhan-Museossa.

Kevään ajan Berliinissä nähtävä näyttely on osa eurooppalaista “Ceramics and its Dimensions” 
-projektia, joka tutkii eurooppalaista keramiikkaa, sen menneisyyttä ja tulevaisuutta sekä uusia näkymiä. Näyttely on toteutettu yhteistyössä kolmen eurooppalaisen yliopiston kanssa: Ulster-yliopiston (Pohjois-Irlanti), Kunsthochschule Berlin Weissenseen (Saksa), sekä Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering - KADK:in (Tanska).

“Ceramics and its Dimensions: Shaping the Future” -projekti käynnistyi kokeellisella työpajalla keväällä 2016. Näyttely nähtiin Fiskarsissa loppuvuodesta 2016 ja se on sittemmin kiertänyt Saksassa, Pohjois-Irlannissa ja Iso-Britanniassa. Berliinin jälkeen se siirtyy Ljubljanaan ja lopulta Prahaan loppuvuodesta 2018.

Projektia vetää professori Maarit Mäkelä Aalto-yliopiston muotoilun laitokselta. Eurooppalaista “Ceramics and its Dimensions” -projektia koordinoi Porzellanikon -posliinimuseo Selbistä, Saksasta, ja siihen kuuluu kahdeksantoista laitosta yhteensä yhdestätoista maasta. Projektia on osin rahoittanut Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelma.

Aika: 30.1.-22.4.2018

Paikka: Bröhan-Museum

Lisätietoa:

Tutkimusassistentti Minerva Juolahti, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, p.040 7700 655, minerva.juolahti(at)aalto.fi

Näyttelyn blogi: futureceramics.aalto.fi

Facebook: www.facebook.com/ShapingTheFutureCeramics/

Instagram: @shapingthefutureceramics

Twitter: @CaiD_Future

www.broehan-museum.de

Aiheet